Uroš Živković

Uroš Živković je srpski pevač narodne, folk i pop muzike koji je prepoznatljivost stekao učešćem u desetoj sezoni muzičkog takmičenja „Zvezde Granda“.

Rođen je 1999. godine u Beogradu.

Živi i radi u rodnom gradu. Muzikom je počeo da se bavi vrlo rano, a na takmičenju „Zvezde Granda“ se prvi put pojavio u devetoj sezoni.

Sa svojih 16 godina prijavio se za desetu sezonu takmičenja Zvezde Granda, gde je uspeo da uđe u super – finale koje se održalo u Sarajevu. Nije uspeo da osvoji prvo mesto, koje je pripalo njegovom drugaru Ibri Bublinu, mada je Uroš bio favorit do samog kraja takmičenja.Mada je Urošu izmakla pobeda u pomenutom takmičenju, njenu su se otvoirila nova vrata muzičke scene, i njegova karijera je zapravo tek u usponu, te je počeo da zakazuje nastupe u zemlji i regionu ali i u diskotekama u dijaspori.

Prvu pesmu pod nazivom Štikle je snimio i objavio 2016. godine. Nakon toga su usledili singlovi „Lutko moja“ i „Hiljadu puta“, te dueti sa Oljom Bajrami i Sandrom Rešić.

U aprilu 2020. godine je svoju publiku počastio singlom „Večna zima“, koji je za tri meseca na internet platformi  You Tube poslušan preko dva miliona puta.
S obzirom na to da ume da peva pesme koje se traže na privatnim veseljima, ali i u klubovima i diskotekama, mladi pevač je rano počeo da nastupa.

Uroš Živković 2020.godine izbacio je novu pesmu “Lazarica”, koja je brzo postala veliki hit

Kako često ističe, Uroš Živković je veoma vezan za svoju porodicu, i ima naviku da im se uvek javi kada se nalazi van svog porodičnog doma, zbog nastupa i obaveza koji su sve brojniji nakon napred pomenutog talent programa u kome je učestvovao sa velikim uspehom, te oduševio i žiri i svu publiku.

Uroš Živković je široj publici postao poznat kao takmičar desete sezone „Zvezda Granda“ kada je imao ozbiljnu šansu da pobedi, ali je ipak osvojio drugo mesto.
Mada je Urošu izmakla pobeda u pomenutom takmičenju, njemu su se otvoirila nova vrata muzičke scene.
Njegova karijera je zapravo tek u usponu, te je počeo da zakazuje nastupe u zemlji i regionu ali i u diskotekama u dijaspori.